Winter Cake bars
Ingrediënten voor 10 repen
120 g bloem
75 g kokosbloessemsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel cacaopoeder
1/2 theelepel vanillesuiker
2 eetlepels koolzaadolie
125 ml bruisend water
Margarine of plantaardige boter voor de vorm
1 biologische sinaasappel
100 g suiker
5 el sinaasappelmarmelade
2 Lovechock Winter Spice Mandarijntabletten
Verwarm de oven voor op 180°C heteluchtoven. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, cacao en vanillesuiker in een kom. Voeg de koolzaadolie en het bruiswater toe aan de kom en meng kort (!) met een garde tot een beslag.
Vet een ovenschaal van 15x20 cm, minstens 5 cm diep in met margarine.
Giet het beslag erin, strijk het glad en bak het op de middelste plank van de oven gedurende 20 minuten. Gebruik een prikker om te testen of het cake mengsel door en door gaar is. Prik hiervoor gewoon in het midden van het deeg.
Als er geen cakemengsel aan de prikker blijft plakken, is de cake gaar. Haal de chocoladecake uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.
Schil intussen de sinaasappel heel dun met een mes en snijd de schil in zo fijn mogelijke reepjes. Breng de suiker met 100 ml water aan de kook. Kook de sinaasappelschillen met het suikerwater in tot de siroop dikker begint te worden. Haal de sinaasappelschillen uit de siroop en laat ze op een rooster drogen.
Snijd de chocoladebodem in langwerpige rechthoeken, halveer elk horizontaal. Schep ½ tl sinaasappelmarmelade op de bodems van de gehalveerde taartrepen, leg de andere helft erop en zet 20 minuten in de koelkast.
Hak 2 repen Lovechock Winter Spice Mandarin grof en smelt langzaam au bain-marie. Doop de cakerepen in de vloeibare chocolade. Versier met de gekonfijte sinaasappelschil en laat afkoelen.
Tip: Het glazuur wordt extra mooi en knapperig als je het "dompelen" één keer herhaalt en de repen tussendoor laat afkoelen.