FAQ
Smaakt "rauwe" chocolade anders? Wat is kokosbloesemnectar? Is de verpakking volledig biologisch afbreekbaar? Wat is precies het verschil tussen eerlijke handel en directe handel?
Er valt veel te vertellen over Lovechock, de bedrijfsfilosofie en producten. Heb je vragen? Stuur ons een e-mail naar info@lovechock.com of gebruik het contactformulier.
Code of conductOnze rauwe chocolade wordt gemaakt van minimaal geroosterde cacaobonen, waardoor de natuurlijke voedingsstoffen en antioxidanten behouden blijven. Dit proces zorgt ervoor dat onze rauwe chocolade niet alleen heerlijk smaakt, maar ook meer van de heilzame eigenschappen van de cacaoboon behoudt.
We zijn toegewijd aan jouw welzijn en daarom gebruiken we kokosbloesemsuiker, inuline en ruwe rietsuiker om onze producten te zoeten. We streven er altijd naar om zo min mogelijk suiker te gebruiken en net als al onze ingrediënten zijn deze zoetstoffen 100% biologisch. Bovendien houden we ons aan de hoogste hygiëne- en voedselveiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat elk stukje chocolade waarvan je geniet even veilig als lekker is.
Absoluut! Lovechock streeft ernaar veganistische producten te maken. Onze chocolade is vrij van zuivel en gemaakt zonder dierlijke producten, dus onze chocolade is voor iedereen die een veganistische levensstijl volgt.
Ja, Lovechock chocolade is glutenvrij. We zorgen ervoor dat ons productieproces kruisbesmetting voorkomt, waardoor onze producten veilig zijn voor mensen met glutengevoeligheid of coeliakie.
Palmolie zit helaas in veel voedingsmiddelen verborgen. Naast het feit dat het een goedkoop vet is, wordt palmolie gebruikt om bijvoorbeeld chocoladevullingen romig te maken en het een smeltende textuur te geven. Deskundigen vermoeden dat dit vet bijdraagt aan de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft palmolie ook een negatief effect op het milieu. Natuurlijke bossen worden gekapt voor de productie van dit vet, waardoor zowel de lokale bevolking als de dieren hun natuurlijke habitat verliezen.
Lovechock gebruikt geen palmolie - en dat is gedocumenteerd met een certificaat. We gebruiken alleen pure biologische cacaoboter in onze chocolade. Onze belangrijkste zoetstof is kokosbloesemnectar, die door de Federale Landbouworganisatie (FAO) is uitgeroepen tot de meest duurzaam geteelde suiker. Kokosbloesemnectar is een ander product dan een andere boom en heeft geen link met palmolie.
Ja, alle Lovechock producten zijn gemaakt met 100% biologische ingrediënten. Wij geloven in het gebruik van alleen de beste natuurlijke ingrediënten om onze heerlijke chocolade te maken en we blijven weg van alle pesticiden.
Bij Lovechock geven we de voorkeur aan directe handel met cacaoboeren. Dit betekent dat we nauw samenwerken met de boeren, zodat ze een eerlijk loon en betere arbeidsomstandigheden krijgen.
Door het elimineren van tussenpersonen, kunnen we sterke relaties opbouwen met onze leveranciers en bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van hun gemeenschappen.
Deze praktijk steunt niet alleen de boeren, maar zorgt ook voor de hoge kwaliteit van de cacaobonen die in onze chocolade worden gebruikt.
Bij Lovechock staat duurzaamheid centraal bij alles wat we doen. We geven voorrang aan directe handel met cacaoboeren, zodat we eerlijke lonen en betere arbeidsomstandigheden kunnen garanderen.
Daarnaast is onze verpakking milieuvriendelijk en recyclebaar, zodat we het milieu zo min mogelijk belasten.
Al onze traditionele Lovechock producten, zoals de Pure Nibs reep of 99% tablet, zijn gemaakt van rauwe cacao, wat betekent dat de cacao minimaal bewerkt is om de natuurlijke eigenschappen te behouden.
Hoewel sommige van onze producten, zoals de Cocoa Magic lijn, niet-rauwe cacao gebruiken, kunnen we je verzekeren dat deze bonen niet zijn behandeld met chemicaliën.
Onze chocolade is nooit ontzuurd (“Dutched”) of geconcheerd, zoals gebruikelijk is bij conventionele chocoladeproductie. Deze processen zouden de heilzame bestanddelen wegnemen die we zo koesteren in onze chocolade.
We zien er nauwlettend op toe dat niets in onze chocolade wordt verhit of verwerkt boven 45 graden Celsius.
Nee, Lovechock chocolades zijn vrij van kunstmatige ingrediënten en conserveringsmiddelen.
Wij geloven erin om onze producten zo natuurlijk en puur mogelijk te houden en gebruiken alleen biologische ingrediënten van hoge kwaliteit.
Bij Lovechock nemen we de veiligheid en kwaliteit van onze producten heel serieus. Onze chocolade wordt regelmatig getest op zware metalen om er zeker van te zijn dat hij voldoet aan de strenge veiligheidsnormen van de Europese Unie.
Met trots kunnen we zeggen dat Lovechock-chocolade altijd binnen deze richtlijnen valt, zodat onze producten veilig zijn voor onze klanten.
Onze chocolade is 12 maanden houdbaar vanaf de productiedatum. (Afhankelijk van het product). Je vindt de exacte houdbaarheidsdatum op de verpakking.
Om de beste kwaliteit en smaak te garanderen, raden we aan om je Lovechock-chocolade vóór deze datum te consumeren.
Om je Lovechock chocolade vers en lekker te houden, bewaar je hem op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Ideaal is een temperatuur tussen 15-18°C.
Bewaar ze niet in de koelkast, want dat kan condensvorming veroorzaken en de textuur en smaak aantasten.
Lovechock is verkrijgbaar bij de meeste bio-winkels in Nederland, bijvoorbeeld in winkels als Ekoplaza en Holland & Barrett en Marqt. In onze Store Locator kun je zien welke winkel bij jouw in de buurt is. Onze chocolade is ook verkrijgbaar in online-shops.
Klik hier om naar de Store Locator te gaan
Is er Lovechock bij een winkelier die niet wordt weergegeven in de Store Locator? Laat het ons weten! Dan voegen we snel je winkel toe!
No, we intentionally avoid sponsorships or giving out goodie bags. When we give away products for free, it could increase the price of our bars, and that’s something we want to avoid. For us, the quality of our chocolate, fair prices for cocoa farmers, and sustainability always come before marketing.