Hero image

LOVECHOCK OP EEN PLASTICVRIJE MISSIE

Als chocoladefabrikant neemt Lovechock de volledige verantwoordelijkheid om de plasticvervuiling te beperken, aangezien dit momenteel een van de meest urgente milieuproblemen is. We moeten onze rauwe chocolade natuurlijk verpakken, zodat jij thuis van een stukje liefde kunt genieten. Maar hoe kunnen we dat volgens onze Lovechock filosofie doen?

Liefde voor de Planeet is stevig verankerd in de filosofie van Lovechock. Het is echt hartverscheurend om te zien hoe plastic onze natuur en het klimaat beïnvloedt. Het probleem groeit naarmate de productie van plastic toeneemt en moeder aarde er moeilijk mee om kan gaan. Bij Lovechock streven we ernaar om de aarde in de best mogelijke staat aan toekomstige generaties over te laten door bewust na te gaan hoe we de planeet kunnen eren. Daarom verpakken we onze rauwe chocolade in een plasticvrije verpakking: een oneindige stroom waarbij we de geschenken van de aarde op een nederige en bewuste manier gebruiken om het uiteindelijk weer aan haar terug te geven.

image description

Circulaire verpakkingen

Plasticvrije folie

In onze rol als pioniers - lang voordat de Europese Unie een verbod op gratis plastic tassen invoerde om plastic afval te bestrijden - hebben we geprobeerd een oplossing te vinden voor milieuvriendelijke verpakkingen. Nu kunnen we met trots zeggen dat onze verpakkingen sinds 2011 plasticvrij zijn. We gebruiken houtcellulose als hernieuwbare grondstof om een transparante folie te creëren die 100% composteerbaar is. De houtcellulose is afkomstig van de eucalyptusboom, die weer afkomstig is van gecertificeerde, duurzame bosbouw (PEFC en FSC).

Milieuvriendelijke wikkel

De plasticvrije folie vullen we met onze heerlijke rauwe chocolade en maken we hem af met onze iconische kleurrijke Lovechock-wikkel. De gemakkelijk hersluitbare PEFC-kartonnen wikkel is gemaakt van milieuvriendelijk papier uit duurzame bossen die ook de sociaal-culturele waarden van de gemeenschap respecteren. Vergeet niet de kartonnen wikkel te recyclen en in de papiercontainer te deponeren. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, blijven we onze verpakkingen door de jaren heen herontwerpen. De wikkel is nu afkomstig uit Europa in plaats van de VS en gebruikt 20% minder materiaal dan voorheen.

Bewezen thuis composteerbaar

Om een volledig duurzame verpakking te maken, is de plasticvrije folie van Lovechock gecertificeerd thuis composteerbaar. Dit betekent dat je de folie thuis kunt composteren in jouw tuin. Hoe dat precies werkt, wordt aangetoond door cradle to cradle expert: Jop Timmers. Hij deed een test in zijn tuin in Amsterdam, waarbij hij de folie van 16 Lovechock repen in zijn composthoop heeft weggooit samen met een kiwi-verpakkingsfolie van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Het resultaat? Kijk zelf maar:

Drie maanden later was de houtcellulose folie van Lovechock praktisch verdwenen.

image description

Lovechock's impact

Om de impact te begrijpen die Lovechock met de plasticvrije folie maakt, hebben we een berekening gemaakt voor het jaar 2019. Met als resultaat dat we alleen al in 2019 3.473,95 kg plastic hebben kunnen besparen! We blijven ernaar streven om onze verpakkingen te verminderen en te verbeteren om de komende jaren een nog grotere impact te maken.