Hero image

We love our farmers

Een eerlijke beloning van de cacaoboeren is voor ons net zo belangrijk als het verbeteren van hun levensomstandigheden ter plaatse en een partnerschap op ooghoogte.

image description

Wat is Direct Trade?

We weten dat "Fair Trade" een goede reputatie geniet bij het publiek. Toch hebben we gekozen voor een andere inkoopstrategie: Directe handel.
Dit betekent dat wij onze cacao rechtstreeks van lokale boerencoöperaties kopen. Zonder tussenpersonen, zodat de aankoopprijs volledig wordt doorberekend aan de boeren. Door rechtstreeks bij de coöperaties in te kopen, zorgen we ervoor dat de boeren eerlijk worden betaald en goed worden behandeld voor hun werk.

image description

Productie in Zuid-Amerika

Een ander bijzonder kenmerk van onze cacao-inkoop is dat de rauwe cacao lokaal verwerkt wordt in Ecuador en Peru. In tegenstelling tot de meeste andere chocoladefabrikanten verzenden wij de bonen niet naar Europa of Azië, waar verdere productie kosteneffectief is, maar werken wij samen met onze coöperaties in Peru en Ecuador.
Om twee redenen: Ten eerste vereist de verwerking van rauwe chocolade een zeer speciale en gevoelige procedure, zoals een korte temperatuur gestuurde fermentatie, een strikte kwalitatieve voorselectie van de bonen en speciale droogomstandigheden. Wij zijn ervan overtuigd dat onze partners in Ecuador en Peru dit het beste weet vanwege de knowhow en de lange cacaotraditie van het land.

image description

Onze Chocoladefabriek

En ten tweede kunnen we het land op deze manier nog economischer helpen met het langst mogelijke proces van lokale toegevoegde waarde. De afgewerkte rauwe cacaomassa wordt vervolgens verscheept naar onze fabriek in Heerhugowaard, nabij Amsterdam.

image description

Biologische productie

Onze boeren telen cacao strikt biologisch. Biologische kwaliteit is belangrijk voor de smaak van chocolade en het gezond houden van de aarde. Bij de duurzame teelt van Lovechock cacao (Skal 025561) worden geen pesticiden gebruikt.