Hero

Onze rauwe chocolade

Wat is het verschil tussen "conventionele" en "rauwe" chocolade? Eerst en vooral natuurlijk de smaak. De rauwe chocolade laat je ervaren hoe echte cacao, de moeder van alle superfoods, natuurlijk smaakt. Het feit dat je bij de eerste hap het verschil kunt proeven met conventionele chocolade is te wijten aan de totaal andere manier waarop rauwe chocolade wordt gemaakt.

Productie van conventionele chocolade

Om het verschil te laten zien, beginnen we met een kleine introductie van de conventionele chocoladeproductie:

Het conventionele productieproces van chocolade kun je verdelen in 10 stappen die beginnen met het verkrijgen van de cacaovruchten van de boom (1), die cacaovruchten worden open gemaakt om de witte pulp met cacaobonen eruit te halen (2). Deze witte pulp wordt op grote bananenbladeren gelegd voor de fermentatie (3) en vervolgens in de zon zodat de cacaobonen kunnen drogen (4). Dan worden de bonen 30-50 min geroosterd op temperaturen rondom de 130 graden (5). Daarna kan de schil worden verwijden van de boon waarbij je cacaonibs overhoudt (6) die vervolgens worden gemalen (7) en gesteriliseerd, dit duurt soms wel tot 72 uur (8). Daarna wordt de cacao geperst en gewalst (9) en om de chocolade mooi glad en zacht te maken wordt de cacao nog geconcheerd (10).

De laatste drie stappen zorgen ervoor om de chocolade te laten smelten in je mond, maar omdat de cacao lang verhit wordt, gesteriliseerd, geperst en geconcheerd, verdwijnen veel van de krachtige voedingsstoffen.


Onze Rauwe Chocolade

Maar met Lovechock doen we het anders. Lovechock kiest voor een rauwe cacaoproductie. Wat betekent dit?

Bij het vergelijken van beide processen, kun je zien dat Lovechock veel stappen anders doet. De Lovechock cacao wordt zo min mogelijk verwerkt en slechts 2-3 minuten verhit om zijn unieke smaak te behouden.

De eerste paar stappen zijn vergelijkbaar. Aangezien wij de cacaoboon zo rauw mogelijk willen houden, gebruiken wij alleen cacao van de hoogste kwaliteit. Om deze smaak zo optimaal te behouden, wordt de pulp met cacaobonen gefermenteerd (1-3). Dit zal de bitterheid en zuurgraad van de cacao afbreken en de volle fruitige smaken behouden. Dit proces duurt meestal 3 dagen, terwijl de temperatuur niet hoger mag zijn dan 45˚C. De meeste andere chocoladefabrikanten fermenteren de cacao langer.

Na volledige ontwikkeling worden de bonen gedroogd in de zon (4), om vervolgens de cacaobonen slechts 2-3 minuten te branden. Hierbij wordt alleen de buitenkant van de boon verhit en blijft de binnenkant rauw. Dit doen wij om twee redenen, zodat de schil makkelijker te verwijderen is van de boon en voor de voedselveiligheid wordt de micro organisme hierdoor verwijderd (5). Daarna de cacaobonen gescheiden van de buitenste schil (6) en vervolgens gemalen (7) tot een minimum aan fijnheid.

In het reguliere chocoladeproductieproces worden de cacaobonen langer geroosterd (5) en gemalen (7) en bij zeer hoge temperaturen, waarbij veel van de gunstige eigenschappen en voedingsstoffen van de cacao worden vernietigd. Maar binnen rauwe cacao blijven veel van de goede cacao eigenschappen intact, zoals flavonoïden, polyfenolen en "love chemicals". Hoe meer je de cacao verwerkt en vermalen hoe hoger het smelteffect in de mond - maar ook hoe meer de goede stoffen verdwijnen. Daarom wordt onze cacao tot een minimum verwerkt.

Bovendien concheren we onze cacao niet (10), met uitzondering van onze 99% en 93% tabletten vanwege hun unieke pure smaak. Andere chocoladefabrikanten concheren hun chocolade gedurende vele uren om de chocolade te verfijnen en een consistente zachte smaak te ontwikkelen. Door de verwerking te beperken, behouden we de unieke smaak en voedingsstoffen van Ecuadoraanse en Peruviaanse cacao. Samen met onze kokosbloesemnectar en andere natuurlijke superfoods kun je zo de unieke Lovechock smaak ervaren!

decor