Hero

Onze chocolade

Wat is het verschil tussen "conventionele" en "rauwe" chocolade? Eerst en vooral natuurlijk de smaak. De rauwe chocolade laat je ervaren hoe cacao, de moeder van alle superfoods, natuurlijk smaakt. Het feit dat je bij de eerste hap het verschil kunt proeven met conventionele chocolade is te wijten aan de totaal andere manier waarop rauwe chocolade wordt gemaakt.


Productie van conventionele chocolade

Om het verschil te begrijpen, laten we beginnen met een kleine introductie van de conventionele chocoladeproductie:Het conventionele productieproces van chocolade kun je verdelen in 10 stappen die beginnen met het verkrijgen van de peulen van de boom (1), het openen en de bonen uit de pulp (2) voordat de bonen worden gelegd op grote bananenbladeren voor de fermentatie (3) wat de bonen droog maakt in de zon (4). Dan worden de bonen meestal geroosterd (5) en worden ze gescheiden van de buitenste schil (6). Nu zijn de cacaonibs klaar om te worden gemalen (7). Daarna kan de cacao worden gesteriliseerd, wat tot 72 uur kan duren (8). Daarna wordt de cacao gewalst en geperst (9) en om de chocolade zeer glad te maken wordt de cacao aan het einde van de cacao geconcheerd (10).

Deze hele procedure zorgt ervoor dat de chocolade in je mond smelt. Maar omdat de cacao verhit, gesteriliseerd, geperst en gladgestreken is, zijn alle voedingsstoffen eruit.....


RAW chocolade maken

Maar met Lovechock doen we het anders. Lovechock kiest voor een rauwe cacaoproductie. Wat betekent dit?


Bij het vergelijken van beide grafieken kun je zien, dat Lovechock vele dingen anders doet. De Lovechock cacao wordt zo min mogelijk verwerkt tot maximaal 45˚C om zijn unieke smaak te behouden.

Een blik in de details: Om een optimale smaak te krijgen, moeten de cacaobonen na de oogst worden gefermenteerd (1-3). Dit zal de bitterheid en zuurgraad van de cacao afbreken en de volle fruitige smaken behouden. Dit proces duurt meestal 3 dagen, terwijl de temperatuur niet hoger mag zijn dan 45˚C. De meeste andere chocoladefabrikanten fermenteren de cacao langer en bij hoge temperaturen voor sterilisatie.

Na volledige ontwikkeling worden de bonen gedroogd in de zon (4), de cacaobonen gescheiden van de buitenste schil (6) en vervolgens gemalen (7) tot een minimum aan fijnheid. En we walsen ze niet (9).

In het reguliere chocoladeproductieproces worden de cacaobonen geroosterd (5) en gemalen (7) bij zeer hoge temperaturen, waarbij veel van de gunstige eigenschappen en voedingsstoffen van de cacao worden vernietigd. Maar binnen rauwe cacao blijven veel van de goede cocao stoffen intact, namelijk antioxidanten (flavonoïden), polyfenolen en "love chemicals". Hoe meer je de cacao verwerkt en vermalen hoe hoger het smelteffect in de mond - maar ook hoe meer de goede stoffen verdwijnen. Daarom wordt onze cacao tot een minimum verwerkt.

Bovendien verfijnen we onze cacao niet (10), met uitzondering van onze 99% en 93% Tabletten vanwege hun unieke pure smaak. Andere chocoladefabrikanten concheren hun chocolade gedurende vele uren om de deeltjesgrootte te verkleinen en een consistente zachte smaak te ontwikkelen. Door de verwerking te beperken, behouden we de unieke smaak en voedingsstoffen van Ecuadoraanse cacao. Samen met onze kokosbloesemsuiker en andere natuurlijke superfoods kun je zo de unieke Lovechock smaak ervaren!

decor