Tahini nougat
Ingrediënten voor ca. 20 stukjes:
200 g cashewnoten
150 g tahini sesampasta
3 el ahornsiroop
25 g kokosmeel
2 theelepels grof gemalen zwarte peper
2 tablet Extreme Dark 99%
Sesamzaadjes voor bestrooiing
Laat de cashewnoten minstens 2 uur, liefst een nacht, weken in koud water. Zeef de noten en doe ze in een blender met de tahini, ahornsiroop, kokosmeel en peper. Blend fijn tot je een glad, marsepeinachtig mengsel hebt.
Hak de helft van een Extra Dark 99% tablet grof. Haal het cashewmengsel uit de blender, verwerk de chocoladestukjes in het mengsel, spreid het met natte handen uit tot een 2 cm hoge rechthoek van ongeveer 20 x 25 cm en zet het minstens een uur in de koelkast.
Snijd het afgekoelde cashewmengsel in blokjes van 2 cm. Hak de resterende chocolade fijn en smelt au bain marie. Giet de gesmolten chocolade in een klein glas, doop de nougatblokjes afzonderlijk in de vloeibare chocolade en laat afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat sesamzaadjes terwijl de chocolade nog vloeibaar is.