Hazelnoot matcha donuts
(5 porties)
Je zult nodig hebben:
Een keukenmachine
Siliconen donut bakvormpjes
Keuken thermometer
Ingrediënten:
1 kop medjoul dadels
½ kopje hazelnoten
3 eetlepels rauw cacaopoeder
1 Lovechock reep "Hazelnoot Matcha"
Voorbereiding:
Doe eerst de dadels in een blender. Mix ze op de hoogste stand tot het mengsel glad en kleverig wordt.
Nu kun je de gemalen hazelnoten en de cacao toevoegen. Als u geen gemalen hazelnoten hebt, kun je ze zelf maken door ½ kopje hazelnoten in een keukenmachine of een krachtige blender te doen. Meng alle ingrediënten tot een zacht, chocoladeachtig deeg.
Het chocoladedeeg kan in de vormpjes van de siliconen donut vorm worden gedaan. Zorg ervoor dat het beslag naar de bovenkant toe heel glad is, de hoeveelheid is genoeg voor 5 donuts.
Zet de bakvorm ongeveer 3 uur in de vriezer. Zo kun je ze later uit het blik halen zonder dat ze hun vorm verliezen.
Verwarm de Lovechock "Hazelnut Matcha"-reep au bain-marie tot de chocolade vloeibaar is. De vloeibare chocolade kan nu met een lepel over de donuts worden gegoten. Dit is een ongelooflijk lekkere topping. De kleine stukjes nootjes maken het gewoon perfect!
Als extraatje kun je wat matcha poeder over de donuts strooien. Het smaakt niet alleen heerlijk, maar het maakt ze ook gezonder!
Geniet ervan!