Gingerbread-nicecream stukken
Ingrediënten
200 g dadels
1 theelepel peperkoekkruiden
100 g geraspte noten naar keuze
300g rijpe bananen
1 Lovechock Winter Spice & Mandarin Limited Edition
Week de dadels een paar uur in water. Giet vervolgens het water af en doe de dadels in een blender met de peperkoekkruiden. Blender tot je een glad mengsel hebt. Roer nu de geraspte noten erdoor.
Verdeel het mengsel gelijkmatig in een vorm en druk het glad met je vingers. Siliconenvormen zijn hiervoor het meest geschikt, waaruit de plakjes later gemakkelijk kunnen worden verwijderd, maar een strook bakpapier helpt ook om later alles uit de vorm te verwijderen.
Prak de bananen met een vork tot een egaal mengsel en verdeel dit over de dadel-notenbodem in de vorm.
Als laatste stap verwarm je de chocolade au bain-marie. Verdeel de gesmolten chocolade over de bananen als laatste laag.
Laat het geheel een nacht of minstens 5-6 uur bevriezen. Wanneer het mengsel goed bevroren is, kan het uit de vorm worden gehaald en in stukken worden gesneden. Laat indien nodig kort ontdooien wanneer je het uit de gebruikte vorm haalt.
De plakjes kunnen het best in de diepvries worden bewaard. Dit zal ze ook voor een lange tijd houden.