Frambozen & Chocolade Crème
Frambozenpuree:
250g frambozen
1 eetlepel citroensap
Pureer de frambozen samen met het citroensap met een vork. Vul de bodem van een glas met de puree.
Amandelchocoladecrème:
125g amandelen
500 g water
75 g kokosbloesemsuiker
1 snuifje zout
2 repen 93% Lovechock chocolade
40 g kokosolie
Laat de amandelen een nacht weken, spoel ze dan af en laat ze uitlekken. Doe ze in een blender met het water, de kokossuiker en het zout. Mix het geheel gedurende 2 minuten en filter het dan om een romige amandelmelk te krijgen. Giet het in een kleine steelpan, voeg de chocolade en kokosolie toe en smelt ze op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot je een homogene chocoladecrème hebt. Zet het in de koelkast om af te koelen en giet het dan in de potjes.
Slagroom:
400 ml dikke kokosroom
15 g kokosbloesemsuiker
Optioneel: 1 snufje gemalen tonkaboon of vanille
Koel de kokosroom de avond van tevoren en zet hem een half uur voor gebruik in de vriezer. Giet het in een kom en klop het gedurende 2 minuten op met een elektrische mixer. Voeg de kokossuiker en gemalen tonkaboon of vanille toe, indien gebruikt. Klop nog 2 minuten. Giet de kokosslagroom in een spuitzak en spuit hem op de chocoladecrème.