Chocoladetaart met pecannoten
Benodigdheden:
Taartvorm met uitneembare bodem (doorsnee 20 cm) en een keukenmachine
Ingrediënten:
Romige chocoladelaag
200 gram ongebrande cashewnoten
40 gram ongebrande pecannoten
50 gram raw cacao
70 gram medjoul dadels
1 reepje Lovechock Creamy Coconut
30 gram kokosolie
150 ml water
Bodem
200 gram ongebrande amandelen
250 gram medjoul dadels
1 theelepel kokosolie
Snufje zout
Bereiding:
1. Week de cashewnoten eerst 8 uur in een kom met water.
2. Ontpit de medjoul dadels. Doe de amandelen, medjoul dadels, kokosolie en zout samen in een keukenmachine en maal een paar minuten goed fijn.
3. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Begin in het midden en werk zo naar de zijkanten en duw alles stevig aan met je handen of een spatel. Zet de taartvorm daarna een kwartier in de koelkast.
4. Maak de chocoladelaag. Giet de cashewnoten af in een vergiet en doe ze in de keukenmachine. Voeg de raw cacao, medjoul dadels, Lovechock chocolade, kokosolie, water, vanille extract, kaneel en zout toe en maal tot een romig en glad geheel. Dit duurt ongeveer 7-10 minuten.
5. Verdeel de chocoladelaag over de bodem van de taart en strijk mooi glad met een spatel.
6. Versier de taart met pecannoten en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om hard te worden.