Chocoladetaart
(17cm diameter doorsnede)
Je hebt het nodig:
een krachtige keukenmachine
een krachtige mixer
een keukenthermometer
een bain-marie (kom en pan)
een springvorm (17cm)
1 laag bakpapier
Ingrediënten:
Voor de basis:
1 kop dadels (een nacht geweekt)
½ kopje amandelen
½ kopje kokosmeel
Voor de crème:
1 kop dadels (een nacht geweekt)
3 bananen
3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
100 ml amandelmelk
4 el amandelmeel
Voor de topping:
1 Lovechock reep "Extra Pure 94%"
Amandelen
Voorbereiding:
Doe eerst alle ingrediënten voor de basis in een keukenmachine met een hoog vermogen en mix op hoge snelheid tot een stevig mengsel. Het is belangrijk dat de dadels een nacht geweekt zijn, zodat ze zacht genoeg zijn. Druk het deeg vervolgens in de springvorm. De bodem moet met bakpapier worden bekleed, dit maakt het gemakkelijker om de taart later uit de springvorm te halen.
Bereid nu de room. Mix eerst de dadels, de 3 bananen, het cacaopoeder en de amandelmelk in een krachtige blender op hoge snelheid tot een romige massa. Voeg vervolgens 4 eetlepels amandelmeel toe om de room de nodige stevigheid te geven. De afgewerkte chocoladecrème kan nu als tweede laag in de springvorm worden gegoten.
De taart wordt nu ongeveer 3 uur in de vriezer geplaatst.
Onmiddellijk nadat de taart uit de diepvries is gehaald, kan hij voorzichtig met een mes uit de vorm worden gehaald. De kou heeft het de nodige stevigheid gegeven. Het duurt ongeveer 30 minuten tot de cake op kamertemperatuur is.
Verwarm nu de Lovechock reep "Extra Pur 94%" au bain-marie tot de chocolade vloeibaar wordt.
De vloeibare chocolade kan nu in een spuitzak worden gegoten en vervolgens in lijnen over de cake worden gegoten. Voeg als extra topping een paar amandelen toe. Je kunt hier ook een paar amandelen voor hakken. Als u het nog chocoladeachtiger wilt, kunt u wat chocoladestukjes en/of kleine geraspte chocolaatjes over de taart strooien.
Eet smakelijk!