Bosbessen Cashew taartjes met kardemom
Ingrediënten voor 20 mini cakejes:
6 kardemompeulen
3 eetlepels ahornsiroop
130 g bevroren bosbessen
40 g kokosolie
schil van een halve citroen
1 eetlepel citroensap
2 tabletten Blueberry Hemp Seed
Week de cashewnoten minstens 2 uur in water, of liever een hele nacht.
Open de kardemompeulen, verwijder de zaadjes en maal ze grof.
Giet de cashewnoten af en meng ze met de ahornsiroop, de blauwe bessen en het citroensap.
Doe de ahornsiroop, de blauwe bessen, het citroensap, de fijngehakte citroenschil, de kokosolie en de kardemomzaadjes in een blender en mix zo fijn mogelijk. Giet de crème in een mini siliconen springvorm en zet minstens 4 uur in de koelkast.
Hak de rauwe chocolade grof. Smelt in een kleine kom boven au bain marie.
Breng de gesmolten chocolade over in een klein potje, pak de minicakejes op met een lange houten prikker en koel ze voorzichtig af. Dompel ze voorzichtig in het chocoladebad. Laat afkoelen op een rooster.