Hero

FAQ

Smaakt "rauwe" chocolade anders? Wat is kokosbloesemnectar? Is de verpakking volledig biologisch afbreekbaar? Wat is precies het verschil tussen eerlijke handel en directe handel?

Er valt veel te vertellen over Lovechock, de bedrijfsfilosofie en producten. Heb je vragen? Stuur ons een e-mail naar info@lovechock.com of gebruik het contactformulier.

decor

Hoe langer de cacao wordt verwerkt en hoe hoger de temperatuur, hoe meer positieve eigenschappen verloren gaan. Daarom wordt de rauwe chocolade van Lovechock niet geroosterd, alleen koud gemalen en niet geconcheerd. De cacao wordt zo min mogelijk en bij de laagst mogelijke temperatuur verwerkt om de unieke smaak te behouden en veel van de fantastische voedingsstoffenstoffen van onze Ecuadoriaanse cacao, namelijk antioxidanten (flavonoïden), polyfenolen en "love chemicals", te behouden. Dit geeft de chocolade een andere structuur en een intensere cacaosmaak - de onmiskenbare Lovechock smaak!


Meer informatie

Cacao is generally known as a very potent source of e.g. theobromine, anandamide, minerals, vitamins and flavanols (which have anti-oxidant qualities). Each of these can have their own health benefits and effects are different for each individual. Research shows that most of these properties are destroyed during the roasting, alkalising, sterilising and milling of the cacao to make conventional chocolate. Additionally, the cacao content especially in milk or white chocolate is usually too low to deliver much benefit. 

We like to keep our products as pure and natural as possible and select only the best organic original cacao species with authentic flavours from Ecuador and Peru which allows us to minimise our processing and keep it RAW.  

De productspecifieke voedingswaardetabel vind je op de verpakking.

Het cacaogehalte op het etiket verwijst naar het cacaogehalte van het chocoladedeel. Het "chocoladedeel" wordt gedefinieerd als cacaoboter, cacao en zoetstof. Het cacaogehalte op het etiket komt dus niet overeen met het werkelijke cacaopercentage ten opzichte van de totale reep. Dit is een beetje verwarrend, maar de etiketteringswet dwingt ons om het cacaogehalte op deze manier weer te geven.

Dit kan duidelijker worden uitgeleggd aan de hand van een praktisch voorbeeld. Zowel onze Pure Nibs bar als onze Goji Orange bar hebben een cacaogehalte van 80% op de verpakking.

Pure Nibs bevat geen vruchten of noten en heeft daarom een cacaogehalte van 80% wanneer het als een hele reep wordt beschouwd.  Dit is dus een werkelijke weergave. Het cacaogehalte van de Goji Orange reep is ongeveer 60%, omdat de hele reep ook veel fruit bevat.


Een eerlijke beloning van de cacaoboeren is voor ons net zo belangrijk als de verbetering van hun levensomstandigheden ter plaatse en een partnerschap op ooghoogte.

Wij weten dat "Fair Trade" een goede reputatie geniet bij het publiek en zeer nuttig kan zijn bij de marketing. Toch hebben we besloten om een andere weg in te slaan: Direct Trade. Dit betekent dat we onze cacao rechtstreeks van lokale boerencoöperaties kopen. Zonder tussenpersonen, zodat de aankoopprijs de boeren in zijn geheel ten goede komt. Door rechtstreeks van de coöperaties te kopen, zorgen we er niet alleen voor dat de boeren eerlijk worden betaald en goed worden behandeld voor hun werk, maar maken we ook investeringen mogelijk die hen in staat stellen om een opleiding te volgen en nieuwe apparaturen aan te schaffen.


Meer informatie

Al onze producten zijn goedgekeurd door de Vegan Society in Engeland en dragen het Vegan-logo op de wikkel. We zijn ons ten volste bewust van de implicaties van het gebruik van dierlijke producten en daarom kiezen wij ervoor om ons product geheel plantaardig te maken.

Voor Lovechock worden alleen de beste natuurlijke ingrediënten gebruikt. Uit liefde voor de planeet en het lichaam hebben daarom alle ingrediënten biologische kwaliteit. Bovenal natuurlijk onze fijne cacao Arriba Nacionale uit Ecuador, een superieure cacaoboon uit Ecuador. Speciale cacao, zoals de Arriba Nacionale uit Ecuador, maakt slechts 4% uit van de totale wereldhandel in cacao, de rest is bulk cacao. Lovechock kopt zijn Arriba Nacionale cacao van kleine biodynamische boeren die naast cacao vaak ook andere vruchten verbouwen. Dit zorgt voor een hoge biodiversiteit. Biologische kwaliteit is vooral belangrijk voor chocolade. Cacao groeit in een tropisch klimaat en normaal gesproken worden cacaobomen besproeid met veel pesticiden. Lovechock gebruikt cacao die niet met pesticiden is besproeid.
Ja! In onze productiefaciliteit vindt geen bewerking van granen plaats en al onze ingrediënten zijn glutenvrij. We kiezen bewust voor graanachtige gewassen (zoals quinoa in onze Mulberry Vanilla reepje) die laag-glycemisch en glutenvrij zijn en een hoge voedingswaarde bezitten.

Palmolie zit in veel voedingsmiddelen verborgen en zorgt er als goedkoop vet voor dat bijvoorbeeld chocoladevullingen romig en smeltend zijn. Volgens deskundigen wordt vet verdacht bij te dragen aan de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. 

Daarnaast heeft palmolie een negatief effect op het milieu. Omdat bossen worden gerooid om het vet te ontginnen, verliezen mensen en dieren hun natuurlijke habitat, aldus de natuurbeschermingsorganisatie WWF. De Lovechock chocolade is palmolievrij - en dit is gedocumenteerd door een certificaat.

We gebruiken alleen pure cacao boter in onze chocolade. Als zoetstof gebruiken we kokosbloesemsuiker,door de ‘Federal Agricultural Organisation’ (FAO) uitgeroepen als de meest duurzaam geteelde suiker (In tegenstelling tot palmolie, dat ook een ander product is van een andere boom).

Lecithin is a general term for a type of emulsifier. We only use organic sunflower lecithin in our creamy chocolates, which is made of pure sunflower seeds only.  Lecithin is added to stabilize the hazelnut (foreign) fats and preserve the nutrients and taste.

A main component of lecithin is Choline which helps lower cholesterol. It is considered a health benefit. The amount of choline in our chocolates is too low to make any sort of claim.


Ja. uit liefde voor het milieu zijn alle Lovechock producten plasticvrij en 100% composteerbaar. Dit geldt ook voor de folie waarin de reepjes en tabletten zijn verpakt. Deze thuis composteerbare cellulose folie is gemaakt van houtpulp dat van bomen komt die ook weer duurzaam aangeplant worden (FSC en PEFC). We zijn er trots op om te zeggen dat je de folie in je groente afvalbak kunt stoppen.


Klick hier voor meer informatie en een korte video documentatievideo

De nibs zijn fijngemalen cacaobonen. Die kleine harde stukjes zijn de kiemen van de boon, die soms meegaan in het fermentatieproces en die we er helaas niet allemaal uit kunnen halen omdat ze te klein zijn. Dit is de consequentie van een rauw product; alles dat er in gaat is natuurlijk!

Meestal is Lovechock verkrijgbaar bij de bio-winkel in jouw buurt. Onzw chocola wordt ook van grote ketens zoals Ekoplaza en Holland & Barrett en Marqt. In onze Store Locator kun je zien welke winkel bij jouw in de buurt is. Onze chocolade is ook verkrijgbaar in enkele online-shops.

Klik hier om naar de Store Locator te gaan


Is er Lovechock bij een winkelier die niet wordt weergegeven in de Store Locator? Laat het ons weten! Dan voegen we snel je winkel toe!

Wij zijn altijd geïnteresseerd om te horen wat onze klanten van ons product vinden. Misschien wil je ons zelfs goede suggesties geven? Ook als je een retailer bent en geïnteresseerd bent in Lovechock horen wij graag van je. Of wil je een klacht indienen? Ook dit willen we graag weten!


Contact kan opgenomen worden via ons contactformulier.

JE FEEDBACK

decor left