LoveChock eat the world happler
  • Over Lovechock
    Onze Lovestory Onze filosofie Onze Direct Trade Onze Missie Om Afval Te Verminderen Ons Team
  • Rauwe chocolade
  • Producten
  • Vind Lovechock
    Winkels Webshops Relatiegeschenk
  • Contact
  • Meer Liefde
    Vind je match Recepten Blog Carrière FAQ
Hero image

Chocoladetaart

(17cm diameter doorsnede)

Je hebt het nodig:
een krachtige keukenmachine
een krachtige mixer
een keukenthermometer
een bain-marie (kom en pan)
een springvorm (17cm)
1 laag bakpapier

Ingrediënten:

Voor de basis:
1 kop dadels (een nacht geweekt)
½ kopje amandelen
½ kopje kokosmeel

Voor de crème:
1 kop dadels (een nacht geweekt)
3 bananen
3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
100 ml amandelmelk
4 el amandelmeel

Voor de topping:
1 Lovechock reep "Extra Pure 94%"
Amandelen

Voorbereiding:

Doe eerst alle ingrediënten voor de basis in een keukenmachine met een hoog vermogen en mix op hoge snelheid tot een stevig mengsel. Het is belangrijk dat de dadels een nacht geweekt zijn, zodat ze zacht genoeg zijn. Druk het deeg vervolgens in de springvorm. De bodem moet met bakpapier worden bekleed, dit maakt het gemakkelijker om de taart later uit de springvorm te halen.
Bereid nu de room. Mix eerst de dadels, de 3 bananen, het cacaopoeder en de amandelmelk in een krachtige blender op hoge snelheid tot een romige massa. Voeg vervolgens 4 eetlepels amandelmeel toe om de room de nodige stevigheid te geven. De afgewerkte chocoladecrème kan nu als tweede laag in de springvorm worden gegoten.
De taart wordt nu ongeveer 3 uur in de vriezer geplaatst.
Onmiddellijk nadat de taart uit de diepvries is gehaald, kan hij voorzichtig met een mes uit de vorm worden gehaald. De kou heeft het de nodige stevigheid gegeven. Het duurt ongeveer 30 minuten tot de cake op kamertemperatuur is.
Verwarm nu de Lovechock reep "Extra Pur 94%" au bain-marie tot de chocolade vloeibaar wordt.
De vloeibare chocolade kan nu in een spuitzak worden gegoten en vervolgens in lijnen over de cake worden gegoten. Voeg als extra topping een paar amandelen toe. Je kunt hier ook een paar amandelen voor hakken. Als u het nog chocoladeachtiger wilt, kunt u wat chocoladestukjes en/of kleine geraspte chocolaatjes over de taart strooien.

Eet smakelijk!

Extra Pure
Extra Pure

Een intens donkere chocolade, uitsluitend gezoet met dadels.

Productdetails
TERUG NAAR OVERZICHT
LOVECHOCK

Vegan Goodness. Altijd natuurlijk, biologisch en met minder suiker.

Hier zijn we thuis

Lovechock
Asterweg 20 E1
1031 HN Amsterdam

Neem contact op
Tel:
+31 (0)20 7609 100
e-mail:
info@lovechock.com
  • EU Organic
  • SOY FREE
  • DAIRY FREE
  • LESS SUGAR
  • Algemene levering- en verkoopvoorwaarden
  • Privacy Policy
  • Contactinformatie
  • FAQ
  • Impressum
  • Carrière